PG Pesantren Baru Kutha Kediri: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
+ wikifisasi, pemisahan paragraf
(Kaca anyar: Pabrik Gula Pesantren Baru Kutha Kediri iki yaiku pabrik gula tinggalane Landa. Nanging saiki pabrik gula iki wus dadi wilayah kerja PT PN X. Panggone ana ing Kecamatan Pesantren Kut...)
 
(+ wikifisasi, pemisahan paragraf)
'''Pabrik Gula Pesantren Baru Kutha Kediri''' iki yaiku pabrik gula tinggalane Landa. Nanging saiki pabrik gula iki wus dadi wilayah kerja PT PN X. Panggone ana ing [[Kecamatan Pesantren Kutha Kediri]].
Pabrik Gula Pesantren Baru Kutha Kediri iki yaiku pabrik gula tinggalane Landa. Nanging saiki pabrik gula iki wus dadi wilayah kerja PT PN X. Panggone ana ing Kecamatan Pesantren Kutha Kediri. Pabrik gula iki awale ana ing salah sijining desa wilayah Kecamatan Kota, yaiku desa Manisrenggo. Jeneng ‘pesantren’ iku dhewe dijupuk sangka panggon asale biyen kang cedhak karo Pondok Pesantren Al-Falah kang dipimpin Kyai Adzkiyak, ulama kang diarani pambabat desa Manisrenggo. Sahingga basan pindah panggonan, jeneng pabrike dadi Pabrik Gula Pesantren Baru. Sisa bangunan pabrik ing desa Manisrenggo wes ora ana. Amarga masyarakate milih bangunan iku dibongkar wae. Saiki tanah kang dikira-kira panggon pabrik gula iku wus dipanngoni bangunan anyar, Madrasah Miftahul-Falah lan pabrik krupuke Pak Maman Abdurrahman. Taun 1990-an sakjane isih ana corong kebul pabrik, nanging uga wus diambrukne nganti njaluk tulung para siswa madrasah. Ora ana sing ngerti kapan pesthine pabrik gula kang awale manggon ana ing Kecamatan Kota, tepake Desa Manisrenggo iki banjur dipindah marang wilayah Kecamatan Pesantren. Anane pabrik gula ing Kecamatan Pesantren iki uga dirasakne manfaate karo masyarakat kang manggon sautara pabrik.
 
Pabrik Gula Pesantren Baru Kutha Kediri iki yaiku pabrik gula tinggalane Landa. Nanging saiki pabrik gula iki wus dadi wilayah kerja PT PN X. Panggone ana ing Kecamatan Pesantren Kutha Kediri. Pabrik gula iki awale ana ing salah sijining desa wilayah Kecamatan Kota, yaiku desa Manisrenggo. Jeneng ‘pesantren’ iku dhewe dijupuk sangka panggon asale biyen kang cedhak karo Pondok Pesantren Al-Falah kang dipimpin Kyai Adzkiyak, ulama kang diarani pambabat desa Manisrenggo. Sahingga basan pindah panggonan, jeneng pabrike dadi Pabrik Gula Pesantren Baru. Sisa bangunan pabrik ing desa Manisrenggo wes ora ana. Amarga masyarakate milih bangunan iku dibongkar wae. Saiki tanah kang dikira-kira panggon pabrik gula iku wus dipanngoni bangunan anyar, Madrasah Miftahul-Falah lan pabrik krupuke Pak Maman Abdurrahman. Taun 1990-an sakjane isih ana corong kebul pabrik, nanging uga wus diambrukne nganti njaluk tulung para siswa madrasah. Ora ana sing ngerti kapan pesthine pabrik gula kang awale manggon ana ing Kecamatan Kota, tepake Desa Manisrenggo iki banjur dipindah marang wilayah Kecamatan Pesantren. Anane pabrik gula ing Kecamatan Pesantren iki uga dirasakne manfaate karo masyarakat kang manggon sautara pabrik.
 
Taun 1990-an sakjane isih ana corong kebul pabrik, nanging uga wus diambrukne nganti njaluk tulung para siswa madrasah. Ora ana sing ngerti kapan pesthine pabrik gula kang awale manggon ana ing Kecamatan Kota, tepake Desa Manisrenggo iki banjur dipindah marang wilayah Kecamatan Pesantren.
 
Anane pabrik gula ing Kecamatan Pesantren iki uga dirasakne manfaate karo masyarakat kang manggon sautara pabrik.
 
== Pranala Njaba ==
294

besutan