PG Pesantren Baru Kutha Kediri: Béda antara owahan

tanpa ringkesan besutan
(+ wikifisasi, pemisahan paragraf)
'''Pabrik Gulagendhis Pesantren Baru Kutha Kediri''' ikiya yaikuiku pabrik gula tinggalane Landa. Nanging saiki pabrik gula iki wus dadi wilayah kerja PT PN X. Panggone ana ing [[Kecamatan Pesantren Kutha Kediri]].
 
Pabrik gula iki awale ana ing salah sijining desa wilayah Kecamatan Kota, yaiku desa Manisrenggo. Jeneng ‘pesantren’ iku dhewe dijupuk sangka panggon asale biyen kang cedhak karo Pondok Pesantren Al-Falah kang dipimpin Kyai Adzkiyak, ulama kang diarani pambabat desa Manisrenggo. Sahingga basan pindah panggonan, jeneng pabrike dadi Pabrik Gula Pesantren Baru. Sisa bangunan pabrik ing desa Manisrenggo wes ora ana. Amarga masyarakate milih bangunan iku dibongkar wae. Saiki tanah kang dikira-kira panggon pabrik gula iku wus dipanngoni bangunan anyar, Madrasah Miftahul-Falah lan pabrik krupuke Pak Maman Abdurrahman.
3.421

besutan