Suparto Brata: Béda antara owahan

18 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
sithik
c
c (sithik)
'''Suparto Brata''', priyayi klairan(lair [[Surabaya]], ing dina [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahun [[Je]] utawa [[23 Februari]] tahun [[1932]],) klebuiku [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dheweke asringDhèwèké nampakerepnampa penghargaan seka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki ya iku ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané: Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - [[Brunei Darussalam]], Ourn Suphany - [[Kambodia]], Ratanavong Houmphanh - [[Laos]], Prof. Rahman Shaari - [[Malaysia]], Michael Coroza - [[Philipina]], Rex Shelley - [[Singapura]], Montri Sriyong - [[Thailand]], lan Tran Van Tuan - [[Vietnam]]. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak ya iku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawise iku, dheweke kerep nulis [[Crita cekak|carita cekak]], sandhiwara, utawa [[novel]]. Saliyane nulis ing [[Sastra Jawa|satra Jawa]], dhéwéké uga nulis carita rekan ing sastra [[Indonésia]]. Malah, novel pisanan kang digawé nganggo [[basa Indonésia]], ya iku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas tahun 1990, pirang-pirang taun sawisé novel iku digawé.
 
Wiwitané nulis nganggo [[basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing tahun [[1959]]. Lan nalika [[majalah]] iku nganakaké sayembara, dhéwéké nulis [[Kaum Républik]] kang banjur menang lan kapacak tahun [[1960]]. Anakalané dhéwéké nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
*''[[Mahligai Diufuk Timur]]'' (Trilogi Gadis Tangsi Buku III)
 
==Delengen Ugauga==
* [[Sastra Jawa Modern]]
 
==Pranala Jabanjaba==
* [http://www.blogger.com/profile/17992843893109892622 Profil]
* [http://supartobrata.com/ Situs Web Pribadi]