Télévisi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tèlèvisi uwis sadhiya ing akhir taun 1920an awujud èkspèrimèn sing isih kasar. Sawisé [[Perang Donya II]], Wujud Panyiaran TV ireng-putih sing uwis luwih apik dadi kaloka ing [[Amérika Sarékat|Amérikah Sarékat]] lan [[Britania Raya]], lan prangkat-prankat tèlèvisi dadi barang wajib ing omah-omah, padagangan, lan institusi-institusi. Nalika ing taun 1950a, tèlèvisi iku medhium utama kanggo mangaribawani opini publik.<ref name="Diggs-Brown2011p53">Diggs-Brown, Barbara (2011) [https://books.google.com/books?id=7c0ycySng4YC&pg=PA53&lpg=PA53 ''Strategic Public Relations: Audience Focused Practice''] p.48</ref> Ing tengah-tengahing taun 1960an, Panyiaran warna dikenalaké ing Amérikah Sarékat lan akèh-akèhé nagara-nagara sing uwis maju. Sadhiyaning media panyimpenan kaya ta tép VHS (1976), [[DVD|DVD-DVD]] (1997), lan Blu-ray Discs HD (2006) ngolèhaké para pamiyarsa bisa nonton acara-wujud acara sing uwis direkam sadurungé ing omahé dhéwé-dhéwé, kaya ta [[Film|pilem-pilem]]. Ing akhiré dékade kapisaning taun 2000an, kawentarané panyiaran-panyiaran [[Télévisi digital|tèlèvisi digital]] mundhak kanthi gedhé . Pangembangan liyané ya iku pindhé saka standard-definition television / SDTV (TV dhèfinisi standard) (576i, sing garis-garis interlaced résolusiné 576 lan 480i) dadi high-definition television / HDTV (TV dhèfinisi tingkat dhuwur), sing nyedhiani resolusi sing luwih dhuwur banget. HDTV bisa kasiaraké ing sawerna format kaya ta: 1080p, 1080i lan 720p. Awit taun 2010, pangrékaning smart television (tèlèvisi pinter), Internet television (tèlèvisi nganggo internét) mundhakaké sadhiyaning acara-acara tèlèvisi lan pilem-pilem nganggo [[Internèt]]  kanthi leladèn-leladèn kaya ta Netflix, iPlayer, Hulu, Roku lan Chromecast.
 
Ing taun 2013, 79% somah ing sadonya dhuwé prangkat tèlèvisi.<ref>{{Cite web|url=http://www.tvtechnology.com/opinions/0087/the-state-of-television-worldwide/222681|title=TVTechnology: The State of Television, Worldwide|publisher=|accessdate=22 March 2015}}</ref> Panggantining layar saka cathode ray tube (CRT) sing lemu, setrumé gedhé dadi téknologi alternatif sing wujudé ringkes lan lètèr, ora butuh setrum sing gedhé, kaya ta plasma displays (layar plasma), LCDs ( fluorescent-backlit lan LED), lan OLED displays iku revolusi piranti atoskasar sing kawiwitan kanthi parèkaning monitor-monitor komputer ing akhir taun 1990an. Akèh-akèhé prangkat TV sing didol ing taun 2000an saiki uwis sing layar lètèr, biasané LEDs. Pabrik-pabrik sing gedhé mbiwarakaké prangkat-prangkat kaya CRT, DLP, plasma, lan fluorescent-backlit LCDs ora bakal digawé meneh ing tengah-tengahing taun 2010an.<ref name="cepro.com">{{Cite web|url=http://www.cepro.com/article/mitsubishi_drops_dlp_displays_goodbye_rptvs_forever/|title=Mitsubishi Drops DLP Displays: Goodbye RPTVs Forever|author=Julie Jacobson|date=1 December 2012|publisher=|accessdate=22 March 2015}}</ref><ref name="tomsguide.com">{{Cite web|url=http://www.tomsguide.com/us/lg-end-plasma-tvs,news-19840.html|title=LG's Exit May Herald End of Plasma TVs|author=Marshall Honorof|work=Tom's Guide|accessdate=22 March 2015}}</ref><ref name="datadisplay-group.com">http://www.datadisplay-group.com/fileadmin/pdf/produkte/EOL_PCN/EOL_notice_customer_CCFL_reflector120711.pdf</ref> TV jinisé LEDs dilit engkas dikarepaké bakal diganti déning OLEDs sithik mbaka sithik.<ref name="oled-info.com">{{Cite web|url=http://www.oled-info.com/lg-electronics-expects-oled-tv-market-gradually-replace-led-tv-market|title=LG Electronics expects the OLED TV market to gradually replace the LED TV market|publisher=|accessdate=22 March 2015}}</ref> Pabrik-pabrik iku mau uga uwis mbiwarakaké menawa bakal mundhakaké produksi prangkat-prangkat smart tèlèvision ing tengah-tengahing taun 2010an.<ref name="theverge.com">{{Cite web|url=http://www.theverge.com/2015/1/5/7497383/sony-new-smart-tv-run-android-tv-ces-2015|title=All of Sony's new smart TVs run on Android TV|publisher=Vox Media|work=The Verge|accessdate=22 March 2015}}</ref><ref name="techtimes.com">{{Cite web|url=http://www.techtimes.com/articles/24117/20150103/ces-2015-new-samsung-smart-tvs-will-be-powered-by-tizen-os.htm|title=CES 2015: New Samsung Smart TVs Will Be Powered by Tizen OS|work=Tech Times|accessdate=22 March 2015}}</ref><ref name="cnet.com">{{Cite web|url=http://www.cnet.com/news/lg-to-show-off-webos-2-0-smart-tv-at-ces-2015/|title=LG to show off webOS 2.0 smart TV at CES 2015|publisher=CBS Interactive|work=CNET|accessdate=22 March 2015}}</ref> Smart TVs sing uwis gabung karo internét lan gunané Web 2.0 dadi format paling umumé tèlèvisi ing akhir taun 2010an.<ref>{{Cite web|author=Sunday, October 24, 2010|url=http://techcrunch.com/2010/10/24/internet-tv-and-the-death-of-cable-tv-really/|title=Internet TV and The Death of Cable TV, really|publisher=Techcrunch.com|date=October 24, 2010|accessdate=January 17, 2012}}</ref>
 
 
151

besutan