Télévisi: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Wijanarko12 ngalih kaca Télévisi nyang Télévisi / TV)
 
Ing taun 2013, 79% somah ing sadonya dhuwé prangkat tèlèvisi.<ref>{{Cite web|url=http://www.tvtechnology.com/opinions/0087/the-state-of-television-worldwide/222681|title=TVTechnology: The State of Television, Worldwide|publisher=|accessdate=22 March 2015}}</ref> Panggantining layar saka cathode ray tube (CRT) sing lemu, setrumé gedhé dadi téknologi alternatif sing wujudé ringkes lan lètèr, ora butuh setrum sing gedhé, kaya ta plasma displays (layar plasma), LCDs ( fluorescent-backlit lan LED), lan OLED displays iku revolusi piranti kasar sing kawiwitan kanthi parèkaning monitor-monitor komputer ing akhir taun 1990an. Akèh-akèhé prangkat TV sing didol ing taun 2000an saiki uwis sing layar lètèr, biasané LEDs. Pabrik-pabrik sing gedhé mbiwarakaké prangkat-prangkat kaya CRT, DLP, plasma, lan fluorescent-backlit LCDs ora bakal digawé meneh ing tengah-tengahing taun 2010an.<ref name="cepro.com">{{Cite web|url=http://www.cepro.com/article/mitsubishi_drops_dlp_displays_goodbye_rptvs_forever/|title=Mitsubishi Drops DLP Displays: Goodbye RPTVs Forever|author=Julie Jacobson|date=1 December 2012|publisher=|accessdate=22 March 2015}}</ref><ref name="tomsguide.com">{{Cite web|url=http://www.tomsguide.com/us/lg-end-plasma-tvs,news-19840.html|title=LG's Exit May Herald End of Plasma TVs|author=Marshall Honorof|work=Tom's Guide|accessdate=22 March 2015}}</ref><ref name="datadisplay-group.com">http://www.datadisplay-group.com/fileadmin/pdf/produkte/EOL_PCN/EOL_notice_customer_CCFL_reflector120711.pdf</ref> TV jinisé LEDs dilit engkas dikarepaké bakal diganti déning OLEDs sithik mbaka sithik.<ref name="oled-info.com">{{Cite web|url=http://www.oled-info.com/lg-electronics-expects-oled-tv-market-gradually-replace-led-tv-market|title=LG Electronics expects the OLED TV market to gradually replace the LED TV market|publisher=|accessdate=22 March 2015}}</ref> Pabrik-pabrik iku mau uga uwis mbiwarakaké menawa bakal mundhakaké produksi prangkat-prangkat smart tèlèvision ing tengah-tengahing taun 2010an.<ref name="theverge.com">{{Cite web|url=http://www.theverge.com/2015/1/5/7497383/sony-new-smart-tv-run-android-tv-ces-2015|title=All of Sony's new smart TVs run on Android TV|publisher=Vox Media|work=The Verge|accessdate=22 March 2015}}</ref><ref name="techtimes.com">{{Cite web|url=http://www.techtimes.com/articles/24117/20150103/ces-2015-new-samsung-smart-tvs-will-be-powered-by-tizen-os.htm|title=CES 2015: New Samsung Smart TVs Will Be Powered by Tizen OS|work=Tech Times|accessdate=22 March 2015}}</ref><ref name="cnet.com">{{Cite web|url=http://www.cnet.com/news/lg-to-show-off-webos-2-0-smart-tv-at-ces-2015/|title=LG to show off webOS 2.0 smart TV at CES 2015|publisher=CBS Interactive|work=CNET|accessdate=22 March 2015}}</ref> Smart TVs sing uwis gabung karo internét lan gunané Web 2.0 dadi format paling umumé tèlèvisi ing akhir taun 2010an.<ref>{{Cite web|author=Sunday, October 24, 2010|url=http://techcrunch.com/2010/10/24/internet-tv-and-the-death-of-cable-tv-really/|title=Internet TV and The Death of Cable TV, really|publisher=Techcrunch.com|date=October 24, 2010|accessdate=January 17, 2012}}</ref>
 
 
 
== Rujukan ==
151

besutan