Ostrali: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Cahyo Ramadhani ngalih kaca Australia nyang Ostrali: Jeneng sing dianggo ing terbitan basa Jawa duk nguni; ing caturan cara Jawa iya luwih lumrah kaprungu "Ostrali" timbang "Australia")
}}
 
'''AustraliaOstrali''' iku salah sawiji nagara gedhé ing kidul. Kutha krajané ya iku [[Canberra]]. Padunungé kira-kira ana 20 yuta. Australia gadhah nagara tanggané antara liya ing sisih lor [[Indonésia]], [[Timor Wétan]], lan [[Papua Nugini]], ing sisih lor-wétan [[Solomon Islands]], [[Vanuatu]], lan [[New Caledonia]] lan ing sisih kidul-wétan [[Selandia Anyar]].
 
Dharatan Australia wis didunungi manungsa luwih saka 42,000 taun déning [[Padunung asli]].<ref>[http://news.softpedia.com/news/Both-Aborigines-and-Europeans-Rooted-in-Africa-54225.shtml Padunung Asli (Aborigin) Australia lan Asal Éropah ing Afrika - 50,000 taun kapungkur]</ref> Sawisé ditekani sacara sporadis déning para nelayan saka lor lan sabanjuré ditemokaké déning wong [[Éropah]] ya iku panjelajah [[Walanda]] ing taun [[1606]],<ref>MacKnight, CC (1976).''Lelaku menyang Marege: ''Macassan Trepanger'' ing Australia Lor.'' Melbourne University Press</ref> separo tlatah bagéan wétan sabanjuré di akoni déning [[Karajan Inggris]] ing taun [[1770]] lan wiwitané kanggo nampung wong ukuman ''[[penal transportation]]'' minangka bagéan saka koloni [[New South Wales]], wiwit tanggal [[26 Januari]] [[1788]].
62.958

besutan