Kamaharajan Rum: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
Nglengkapi
c (→‎top: éjaan using AWB)
(Nglengkapi)
Tenger: Besutan aplikasi punsèl
|}
 
'''Kakaisaran Romawi''' ([[Latin]]: ''IMPERIVM ROMANVM'' utawa ''Imperium Romanum'') iku sawijining entitas pulitik ing Mediterania kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah entitas pulitik iki wiwité saka didegakéné kutha [[Roma]] ing [[Italia]] ing taun [[753 SM]]. Wewengkon jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti [[Mesir]] ing kidul lan [[Mesopotamia]] ([[Irak]]) ing ujung wétan. Kakaisaran iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun [[476]] (CDLXXVI). Pangaruh kakaisaran iki nganti tekan [[Asia]]. Konon nagara [[Funan]] ing [[Vietnam]] uga kena pangaruh Kekaisaran Romawi nganti ngetokaké mata dhuwit standar.
 
=== Daftar Provinsi ===
Naraguna anonim