Zhao Ziyang: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
yaiku -> ya iku using AWB
(Kaca énggal: {{Infobox_President |name='''Zhao Ziyang'''<br /> 赵紫阳 |image=Zhao Ziyang (1985).jpg|250px |nationality=RRT |birth_date=17 Oktober 1919 |b...)
 
c (yaiku -> ya iku using AWB)
}}
 
'''Zhao Ziyang''' ([[Hanzi sederhana]]: 赵紫阳, [[Hanzi tradisional]]: 趙紫陽, [[Hanyu Pinyin]]: Zhào Zǐyáng) ([[17 Oktober]] [[1919]]–[[17 Januari]] [[2005]]) yaikuya iku sapriyantun [[politikus]] teng [[Republik Rakyat Tiongkok]]. panjenenganipun yaikuya iku mantan [[Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok]] saking [[1980]] ngantos [[1987]], ugi [[Sekretaris Jendral Partai Komunis Tiongkok|Sekretaris Jendral]] [[Partai Komunis Tiongkok]] saking [[1987]] ngantos [[1989]].
 
dados sapriyantun pejabat ngalenggahan inggil, panjenenganipun yaikuya iku pangarsa reformasi ingkang nglampahi ewah-ewahan peken ingkang meningkatkan produksi kaliyan pesat ugi mangarsani langkah-langkah kagem mempersingkat [[birokrasi]] ingkang lema ugi nempuhi [[korupsi]].
 
Zhao, ingkang nate kawastanan dados panggantos [[Deng Xiaoping]], disingkirkan saking kekuwaosan amargi dukungannya dhateng para mahasiswa panunjuk raos lebet [[demonstrasi Tiananmen 1989]] ugi nelasaken 15 taun terakhirnya lebet [[kuwawen dalem]].
 
== Sedonipun Zhao ==
wonten Februari [[2004]], Zhao ngalami tempuhan [[pneumonia]] ingkang murugaken karisakan paru-paru ingkang parah ugi dirawat teng griya sakit salebetipun tiga minggu. Zaho kedah dirawat malih amargi pneumonia wonten [[5 Desember]] [[2004]]. Laporan kesedanipun disangkal saupakara resmi wonten awal Januari [[2005]]. wonten [[15 Januari]], panjenenganipun dilaporkan lebet kawontenan [[koma (medis)|koma]] saksampune kaping beberapa kenging [[stroke]]. ndherek sapriyantun [[aktivis]], wakil presiden [[Zeng Qinghong]] mengunjungi Zhao teng griya sakit. Zhao seda wonten [[17 Januari]] teng setunggal griya sakit teng [[Beijing]] wonten gebag 07:01 lebet yuswa 85 taun. panjenenganipun mengker garwa kekalihipun, Liang Boqi, catur putra, ugi sapriyantun putri.
 
Respon saking pangutus pertela ketingal timur sanget, kebokmenawen amargi ajrih badhe kedadosanipun demonstrasi nasional kados ingkang sampun kedadosan saksampune kesedan [[Zhou Enlai]] ugi [[Hu Yaobang]]. kantor warta resmi [[Xinhua]] ngewrat yektosan sapanjang catur baris ingkang ngendikakaken menawi "Rekan Zhao" sampun seda dunia. kesedanipun mboten dipunwartakaken teng [[radio]] kresaa teng [[televisi]] pangutus. [[nawala pirengan]] nasional ugi namung ngewrat pamaring priksan andhap (gangsal baris), sayangipun warta kesedanipun kedhawah wiyar langkung [[forum internetforum-forum teng [[Internet]].
 
{{clr}}
|Width="30%" align="center"|Digantikan:<br />'''[[Jiang Zemin]]'''
|}
 
{{DEFAULTSORT:Ziyang, Zhao}}
 
{{pemimpin RRT}}
{{lifetime|1919|2005|}}
 
{{DEFAULTSORT:Ziyang, Zhao}}
[[Kategori:Marga Zhao]]
[[Kategori:Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok]]
352.737

besutan