Alfred Adler: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: ono -> onok (Surabayan) using AWB
c (→‎top: yaiku -> ya iku using AWB)
c (→‎top: ono -> onok (Surabayan) using AWB)
[[Gambar:Alfred Adler (1870-1937) Austrian psychiatrist.jpg|200px|thumb|right|Alfred Adler]]
 
'''Alfred Adler''' iku ahli psikoanalisis [[Austria]] wiwit taun [[1870]] nganti [[1937]].<ref name="magee">{{cite book|title=The Story of philosophy|author=Bryan Magee|year=2008|page=221|publisher=Kanisius|location=Yogyakarta|ISBN=978-979-21-1214-6}}</ref> Piyambaké lair tanggal 1 Februari ndèk [[Rudolfsheim]] lan séda tanggal 28 Mei 1937]]. Adler iki urip ndèk lingkarané para doktor [[Freudian]] sing basisé ndèk [[Wina]] [[Austria]] samenjak taun [[1990]].<ref name="magee"/> Nanging, wiwit taun [[1911]], piyambaké ninggalno [[Freud]] amergo nyadari kahendak nggo nduwé kuasa luwih onoonok pengaruhé nggo njelasno tingkah lakuné manungsa katimbang dorongan seksual.<ref name="magee"/> Sumbangané sing wigati ya iku ngenalné istilah [[Inferiority Feeling]].<ref name="magee"/> Adler nduwé pemikiran bab kepribadian ya iku [[Finalisme Fiktif]], perjuangan nang arah [[Superioritas]], [[Inferioritas]], minat sosial, lan uga gaya urip.<ref name="psychoshare">{{cite web| url= http://www.psychoshare.com/file-172/psikologi-kepribadian/teori-kepribadian-menurut-alfred-adler.html|title= Teori Kepribadian menurut Alfred Adler|accessdate= 10 August 2016|publisher= www.psychoshare.com/}}</ref>
 
Ndèk taun [[1907]] karyané ya iku [[Inferioritas Organik dan Kompensasi Psikis]], taun [[1927]] ya iku [[Memahami Kodrat Manusia]].<ref name="magee"/>
352.737

besutan