Organisasi: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Definisi: yen -> yèn using AWB
(éjaan & cithakan using AWB)
c (→‎Definisi: yen -> yèn using AWB)
 
Minurut para ahli ana pirang-pirang pengertian organisasi.
* Stoner kandha yenyèn organisasi ya iku pola gegayutan-gegayutan kanthi lumantar wong-wong kang ana ing ngisore pengarahan wong dhuwuran kanggo nggayuh ancas bebarengan <ref>Singarimbun, Masri lan Sofyan Efendi. 1976. Understanding Practice and Analysis. New York: Random House.Hlm. 132</ref>.
* [[James D. Mooney]] kandha yenyèn organisasi ya iku bentuk saben perserikatan manungsa kanggo nggayuh ancas bebarengan <ref>D, Ratna Wilis. 1996. Teori-Teori Belajar. Jakarta: Penerbit Erlangga.Hlm. 56</ref>.
* [[Chester I. Bernard]] duwéni panyaruwe yenyèn organisasi minangka sawijining sistem aktivitas kerja sama kang ditindakake déning wong loro utaa luwih<ref>Horton, Paul B. dan Chester L. Hunt. 1984. Sociology. Edisi keenam. International Student Edition. Tokyo: Mc.Graw-Hill Book Company Inc.Hlm. 89</ref>.
* [[Stephen P. Robbins]] kandha yenyèn Organisasi ya iku nyawijining (''entity'') sosial kang dikoordinasikake kanthi sadhar, kanthi sawijining watesan kang relatif isa diidentifikasi, kang bekerja adhedhasar kang relatif terus kanggo nggayuh swijining ancas bebarengan utawa saklompok ancas.<ref>Stephen P.Robbins. Teori Organisasi Struktur, Desain, dan Aplikasi, (Jakarta: Arcan: 1994), hlm.4</ref>.
 
== Chathetan suku ==
350.349

besutan