Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
Tenger: Wiki Mrebawani Besutan aplikasi punsèl
c (→‎Akhir Hayat Tribhuwana: yen -> yèn using AWB)
Tribhuwana Wijayatunggadéwi mudhun saka takhtané kira-kira taun [[1351]] (sawisé gawé [[prasasti Singasari]]). Tribhuwana banjur dadi Bhre Kahuripan manèh kang kalebu ing ''Saptaprabhu'', ya iku ''déwan pertimbangan agung'' kang duwéni anggota saka keluarga kerajaan. Kang dadi raja [[Majapahit]] sabanjuré ya iku putrané, [[Hayam Wuruk]].
 
Ora ana pesthiné kapan Tribhuwana séda. Kitab Pararaton mung nyritakaké yenyèn Bhre Kahuripan iku séda sawisé pengangkatan Gajah Enggon dadi patih ing taun [[1371]].
 
Miturut kitab Pararaton, Tribhuwanotunggadéwi didharmakaké ing [[Candhi]] Pantarapura kang dumunung ing Désa Panggih. Déné bojoné, ya iku Kertawardhana Bhre Tumapél séda taun [[1386]], lan didharmakaké ing Candhi Sarwa Jayapurwa, kang dumunung ing Désa Japan.
352.730

besutan