Wreck-It Ralph: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: kabeh -> kabèh using AWB
c (yaiku -> ya iku using AWB)
c (→‎top: kabeh -> kabèh using AWB)
[[File:D23 Expo 2011 - Fix-It Felix Jr arcade game (Wreck-It Ralph movie - Disney Animation booth) (6075802544).jpg|200px|right|thumb|Sawijining permainan ing arena permainan ana ing filem Wreck-It Ralph]]
'''''Wreck-It Ralph''''' iku filem animasi 3D lan kemidhi fantasi  <ref>{{Cite web|url=http://www.allmovie.com/movie/wreck-it-ralph-v537176|publisher=[[Allmovie.com]]|title=Wreck-It Ralph|accessdate=Nov 19, 2012|last=Buchanan|first=Jason}}</ref> saka Amerikah taun 2012 sing diasilaké [[Walt Disney Animation Studios]] lan dibabar Walt Disney Pictures.<ref name="comingsoon1"><cite class="citation pressrelease">[http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=78576 "Disney Announces CG Comedy Adventure Wreck-It Ralph"] (Press release). </cite></ref> Filem iki dadi filem kaping 52 saka seri [[Dhaptar Film Walt Disney Animation Studios|Walt Disney Animated Classics]]. Sing dadi pengarah filem ya iku Rich Moore sing tau nyutradarani ''[[The Simpsons]]'' lan ''[[Futurama]]''. Naskah caritané dianggit déning Phil Johnston lan Jennifer Lee saka carita asli saking Moore, Johnston lan Jim Reardon. John Lasseter didadiaké minangka produser. Sabanjuré, John C. Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer, lan Jane Lynch minangka pangisi swara. Filem iki nyaritaké lakon jenengé Ralph sing dadi penjahat ing arena permainan game. Ralph arep ngayon perané lan ngawujudaké kekarepané dadi panji. Dhèwèké nganglang antawis permainan-permainan sing béda-béda ing arena permainan kui nanging kudu njaga saking ancaman gati sing bisa nyerambahi kerusakan ing kabehkabèh arena permainan sing sawijining ora sengaja wis diwiwiti Ralph.
 
''Wreck-It Ralph'' digebyagaké ing El Capitan Theatre nalika 29 Oktober 2012,<ref name="CBSNewsPremiere">{{Cite news|last=Derschowitz|first=Jessica|title='Wreck-It Ralph' Premiere Brings Out Stars|url=http://www.cbsnews.com/8301-207_162-57542432/wreck-it-ralph-premiere-brings-out-stars/|accessdate=Nov 12, 2012|publisher=[[CBS News]]|date=Oct 30, 2012|archivedate=Dec 29, 2012|archiveurl=http://www.webcitation.org/6DHCuk6aO|deadurl=no}}</ref> lan dibabar kanggo umum nalika 2 November. Filem iki wis ngasilaké 471 yuta dollar saka asil dadi filem box office ing sakubenging dunya. 189 yuta dollar saka asil total pikantuk ing Amerikah lan Kanada. Filem iki uga sukses lan éntuk nugraha Annie Award minangka filem animasi paling apik. Sawisé, dinominasi ing Golden Globe Award lan Academy Award uga dadi filem animasi paling apik.<ref name="LATAnnie">{{Cite news|last=King|first=Susan|title=40th Annie Award nominees and winners list|url=http://www.latimes.com/entertainment/envelope/moviesnow/la-et-mn-40th-annie-award-nominations-winners-list-20130202,0,6277333.story|accessdate=Feb 3, 2013|newspaper=Los Angeles Times|date=Feb 2, 2013}}</ref><ref>{{Cite news|last=Globe|first=Golden|title=Golden Globes 2013: full list of nominations|url=http://www.guardian.co.uk/film/2012/dec/13/golden-globes-2013-nominations-list|accessdate=Jan 3, 2013|newspaper=guardian.co.uk|date=Dec 13, 2012 <!-- 14.32 GMT -->|location=London}}</ref><ref name="Oscar">{{Cite web|title='2013 Oscar Nominees|url=http://oscar.go.com/nominees|publisher=[[Academy of Motion Picture Arts and Sciences]]|accessdate=Feb 3, 2013|date=Jan 10, 2013}}</ref> Wreck-It Ralph dibabar ing wujud Blu-ray lan [[DVD]] nalika 5 Maret 2013.
352.737

besutan