Piagam madinah: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: kabeh -> kabèh using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: kabeh -> kabèh using AWB)
'''Piagam Madinah''' ([[Basa Arab]]: '''صحیفة المدینه''', ''shahifatul madinah'') uga kakenal karo sebutan '''Konstitusi Madinah''', ya iku sawijining dokumen sing disusun déning [[Nabi Muhammad SAW]], sing arupi sawijine perjanjian formal antarane Nabi Muhammad SAW karo kabehkabèh suku-suku lan kaum-kaum penting ing Yathrib (sing saiki jenenge[[Madinah]]) ing taun 622.<ref>"Muhammad", ''Encyclopedia of Islam Online''</ref><ref>Watt. Muhammad at Medina and R. B. Serjeant "The Constitution of Medina." ''Islamic Quarterly'' 8 (1964) p.4.</ref> Dokumen kasebut kasusun nganti jelas kanggo tujuan utama ya iku mungkasani pertentangan sengit antarane [[Bani 'Aus]] lan [[Bani Khazraj]] ing Madinah. Kanggo iku dokumen kasebut netapake sejumlah hak-hak lan kewajiban-kewajiban kanggo kaum [[Muslim]], kaum [[Yahudi]], lan komunitas-komunitas pagan Madinah; sahingga ndadeake sadaya dadi siji kesatuan komunitas, sing ing basa arab kasebut ''[[ummah]]''.
 
== Catetan Sikil ==
352.737

besutan