Dretarastra: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Sayembara: kabeh -> kabèh using AWB
c (yen -> yèn using AWB)
c (→‎Sayembara: kabeh -> kabèh using AWB)
 
Dewi Gendari rumangsa karuna penggalihe amarga dipilih dadi garwane Raden Dhestharata. Kamangka Dewi Gendari kepingin banget dadi garwane Pandhu. Mula Dewi Gendhari gething banjur gething banget marang Pandhu kang dianggep wis ngloropake dheweke ana jurang kasangsaran. Mula Dewi Gendari banjur prasapa manawa yèn dhak turune Pandhu ora bakal bisa akur lan tansah memungsuhan karo anak-anake.
Sawisé sawetara anggoné bebrayan, wusanané Dewi [[Gendari]] nggarbini, lan banjur nglairake ponang jabang cacah satus kang banjur diarani Sata Kurawa iku. Ing tembe, putrane Dhestharata iku kabehkabèh padha palastra ing perang Baratayudha mungsuh karo para Pandhawa, putrane Prabu Pandhu Dewanata kang cacahe mung lima iku
 
{{Tokoh Mahabharata}}
352.737

besutan