F/A-18 Hornet: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: kabeh -> kabèh using AWB
(éjaan using AWB)
c (→‎top: kabeh -> kabèh using AWB)
}}
[[Gambar:F-18 Take off, Perfomance and landing @ Farnborough Airshow 2008.ogv|thumb|F-18 pada Farnborough Airshow 2008]]
'''F/A-18 Hornet''' gweyan [[McDonnell Douglas]] (saiki gabung sajrone [[Boeing]]) ya iku pesawat tempur [[supersonik]] [[pesawat tempur serbaguna|serbaguna]] kang isa dioperasikan saka lan [[kapal induk]] ing kabehkabèh cuaca, dirancang supaya isa [[pertempuran udara|bertempur di udara]] lan [[pesawat serang darat|menyerang sasaran ing darat]] (F/A ya iku inisial kanggo ''fighter'' (tempur) lan ''attack'' (serang)). F/A-18 ya iku turunan saka [[YF-17]] ing dasawarsa 1970-an kanggo digunakake déning [[Angkatan Laut Amerika Serikat|Angkatan Laut]] lan [[Korps Marinir Amerika Serikat]]. Hornet uga digunakake déning angkatan udara ing pira-pira nagara. Pesawat iki wis dadi pesawat peraga dirgantara kanggo Skuadron Peraga Terbang Angkatan Laut Amerika Serikat, Blue Angels, awit tahun 1986.
Hornet nduwèni peran minangka pesawat tempur pengawal, [[pertahanan udara]], [[perusak pertahanan udara musuh]], [[larangan udara]], [[pesawat serang antigerilya]], lan [[pesawat intai]]. Keserbagunaan lan keandalané wis mbuktèkaké dadi aset bernilai ing salah sijiné kapal induk, senajan déwéké dikritik amerga kelemahané sajroné hal jelajah lan daya muat ketimbang karo kang diduwéni pesawat-pesawat mutakhir pendahulunya, kayata [[F-14 Tomcat]] sajroné hal peran tempur lan serang-tempur, lan [[A-6 Intruder]] lan [[A-7 Corsair II]] sajroné hal peran serang.<ref name="FedAmSci">[http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/f-18.htm "F/A-18 Hornet."] ''Federasi Ilmuwan Amerika''. Kaunduh 11/1/13.</ref>
 
352.737

besutan