E=mc²: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Sajarah lan konsekuensiné: kabeh -> kabèh using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
c (→‎Sajarah lan konsekuensiné: kabeh -> kabèh using AWB)
== Sajarah lan konsekuensiné ==
 
[[Albert Einstein]] nyimpulaké [[formula]] iki didasaraké saka pangamatanné ning taun [[1905]] ngamati [[obyek]] kang obah lan ng[[laju]] nyedhaki laju cahaya. Kesimpulan kang kondhang diolihaké saka pangamatan iki, manawa massa [[barang]] asliné iku [[ukuran]] saka [[kandungan energi]] barang iku dhewe. Sawaliké, pepadhanan kang dimaksud ngisyarataké manawa kabehkabèh energi kang ana ing [[sistem tertutup]] mengaruhi massa diam saka [[sistem]].
 
:<math>\mathrm{Energi} = \mathrm{Massa}\,\times\,(\mathrm{laju\ cahaya\ dalam\ vakum})^2</math>
348.872

besutan