Wong Uighur: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: akeh -> akèh using AWB
c (→‎top: yen -> yèn using AWB)
c (→‎top: akeh -> akèh using AWB)
 
Suku Uighur lan [[suku Hui]] iku suku kang agamane Islam ing Tiongkok. Nanging ana bedane ing babagan budaya lan gaya uripe. Suku Uighur luwih melu aliran [[Sufi]], yèn suku Hui luwih ngarah ing [[mazhab]] [[Hanafi]].
Suku Uighur akehakèh kang manggon ing [[Xinjiang]]. Kurang luwih 80% saka suku Uighur ana ing panggon kang arane [[Tarim Basin]].
 
Glepung [[gandum]], [[sega]] lan [[jagung]] iku panganan pokoke suku Uighur.<ref name="QSX"/> Suku Uighur iki seneng masak. Ana warga Uighur kang seneng karo teh susu lan jagung kang diopen utawa ''cakes'' kang digawé saka gandum. Ana uga kang wis pinter masak, ya iku nggunakake glepung, gula, ndog, ''butter'' lan nyampur daging ing jerone adonan mau.<ref name="QSX"/> ''Paluo – sweet rice khas Uyghur –'' kang dimasak nganggo daging [[wedhus]], gajih wedhus, [[wortel]], [[kismis]], onion, lan [[sega]].<ref name="QSX"/> Panganan iki dadi masakan kang paling akehakèh disenengi suku iki.<ref name="QSX"/> Panganan iki asring dimasak nalika ana acara dina-dina kang jusus, utawa kanggo nyambut tamu.<ref name="QSX">{{id}}[http://baltyra.com/2010/09/19/56-etnis-suku-di-china-etnis-uyghur/ baltyra.com]</ref>
 
== Cathetan sikil ==
348.872

besutan