Wedhus: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Wedhus Boer: akeh -> akèh using AWB
(éjaan using AWB)
c (→‎Wedhus Boer: akeh -> akèh using AWB)
Wedhus boer kalebu wedhus pedaging kang paling moncèr ing [[Indonésia]].<ref name="internet6"/> Wedhus jinis iki cepet banget gedhé lan nduwèni [[kualitas]] kang apik.<ref name="internet6"/> Saliyané iku [[wedhus Boer]] uga nduwèni daging kang rendah [[kolésterol]], ora gampang kaserang penyakit, lan gampang anggoné adaptasi ing [[iklim]] lan sistem pemeliharaan.<ref name="internet6">{{id}}[http://www.sabah.gov.my/kpd/projekkambingboer.html sabah.gov.my](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref>
 
Wedhus Boer asalé saka [Afrika Selatan]].<ref name="internet7"/> Tembung Boer tegesé [[petani]].<ref name="internet7"/> Wedhus boer kalebu wedhus pedaging kang cepet banget gedhé.<ref name="internet7"/> Boboté wedhus bisa nganti [[35]]-[[45]] kg nalika umuré lima nganti enem [[sasi]].<ref name="internet7"/> Daging wedhus boer luwih akehakèh tinimbang [[wedhus lokal]].<ref name="internet7"/> Dagingé kurang luwih nganti 40%-50% saka bobot awaké.<ref name="internet7">{{id}}[http://www.indonesiaboergoat.com/ind/whyraiseboergoat.html indonesiaboergoat.com](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref>
 
Wedhus boer gampang dikenali, ciriné ya iku awaké dawa, amba, wuluné putih, sikilé cendhak, irungé cembung, kupingé dawa lan nggantung.<ref name="internet7"/> Sirahé wernané [[coklat]] rada abang utawa coklat [[enom]], ana uga kang coklat tuwa.<ref name="internet7"/> Ana uga wedhus boer kang nduwèni [[garis]] putih mengisor ing rainé.<ref name="internet7"/> Kulité wernané coklat, iki kang bisa njaga saka [[kanker]] [[kulit]] kang disebabaké saka cahya [[srengéngé]].<ref name="internet7"/> Wedhus boer senengané ndhédhé ing wayah [[awan]].<ref name="internet7"/>
352.737

besutan