Lènsa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Kontruksi: akeh -> akèh using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Kontruksi: akeh -> akèh using AWB)
 
==Kontruksi==
Kontruksi lensa kang paling akehakèh ya iku sing awujud lensa speris, ya iku lensa sing duwé bidhang speris (mlengkung),notasi sing digunakake ya iku R.
[[file:Lens shapes.svg|360px|right|thumb|'''1''' - Symmetrical double convex lens. <br>'''2''' - Asymmetrical double-convex lens<br>'''3''' - Plano- convex lens. <br>'''4''' - Positive meniscus lens.<br>'''5''' - Symmetrical biconcave lens.<br>'''6''' - Asymmetrical biconcave lens.<br>'''7''' - Plano-concave lens.<br>'''8''' - Negative meniscus lens.]]
 
352.737

besutan