RNA: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: cocok -> cocog using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: cocok -> cocog using AWB)
'''RNA''' (''Ribonucleic Acid'') inggih punika "duta" utawi pambekta pesan [[genetik]] saking [[gen]] kanggé [[ribosom]], inggih punika [[organel]] ingkang sampun dipunmangertosi gegandénganipun kaliyan [[sintésis protéin]] wonten ing lebet [[sitoplasma]] [[sel]].<ref name="RNA1">{{id}}Pai, Anna C.1985.''Foundations of Genetics''.Jakarta:Erlangga.127</ref> Saben jinisning RNA nggadhahi kualitas struktural khusus ingkang damelaken cocokcocog kanggé fungsi ingkang spèsifik.<ref>[http://library.thinkquest.org/04apr/00217/en/biology/rna/index.html/ library.thinkquest.org](dipununduh tanggal 31 Maret 2011)</ref> RNA nggadhahi basis [[Adenin]] (A), [[Sitosin]] (C), saha [[Urasil]] (U).<ref>[http://www.news-medical.net/health/What-is-RNA.aspx/ news-medical.net] (dipununduh tanggal 31 Maret 2011)</ref>
 
[[Gambar:RNA pol.jpg|thumb|250px|RNA]]
352.737

besutan