Mi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
cocok -> cocog using AWB
c (akeh -> akèh using AWB)
c (cocok -> cocog using AWB)
 
==Jinis-jinise Mie==
*Cellophane noodles utawa suun. Suun digawé saka campuran glepung kenthang lan glepung kacang ijo. Mie jinis iki teksture empuk banget, cocokcocog kanggo olahan sop, suun goreng utawa kanggo isi [[pastel]]. Suun didol garingan, direndem jroning banyu panas nganti lembut lan suun wis siyap diolah.
*Mie ndhog, digawé saka glepung trigu jinis ''hard wheat'' lan akèh nganggo endhog. Biyasane didol garingan kanthi bentuk bunder utawa gepeng.
*Hokkien Noodles utawa mie Hong Kong. Bentuke kaya mie endhog, bunder, lan alus. Biyasane didol kkanthi kaanan teles jroning wadhah kang kedhap udara. Mie iki cocokcocog dogawé mie goreng atau mie godhog.
* [[Ramen]] utawa mie kriting Cina. Didol jroning kaanan garing ing wadhah mie instan. Cocok diolah dadi mie goreng utawa mie godhog.
*[[Rice stick noodles]] utawa [[kwetiau]], digawé saka glepung beras lan banyu. Ing pasaran didol garing lan teles. Kwetiau cocokcocog kanggo digawé kwietiau goreng utawa godhog.
*[[Somen noodles]] asale saka [[Jepang]], digawé saka glepung gandum lan lenga. Teksture alus lan rasane gurih. Somen didol garingan, bentuke kaya sada, cocokcocog kanggo masakan Jepang kang digodhog.
*[[Soba noodles]] utawa mi Jepang. Bentuke kaya [[mie somen]] nanging wernane klawu utawa ijo tuwa (ngandhut sari teh ijo), biasane didol garingan lan cocokcocog kanggo didadekake mi godhog.
*[[Rice Vermicelli]] utawa [[bihun]], digawé saka glepung beras, wernane putih resik lan teksture alus, gampang mateng dadi ora perlu digodhog. Cukup dikum ing banyu panas. Biyasane didol garingan dibungkus plastik. Cocok kanggo soup lan bihun goreng.
*[[Mie shoa]], asale saka [[Cina]]. Digawé saka glepung beras, wernane putih lan gampang mateng, Cocok kanggo masak sop lan misoa goreng.
 
==Kandungan Gizi==
Jroning 100 gr mie kering ngandhut 338 Kal, protein7.6g, lemak 11.8g, karbohidrat 50.0g, mineral 1.7&nbsp;mg lan kalsium 49&nbsp;mg. Saka kandungan gizine, kandungan kalori saka mie mung sithik dadi cocokcocog kanggo wong kang lagi diet.<ref name="internet 6"/>
 
==Tips Ngolah Mie==
352.737

besutan