Ion: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: beda -> béda using AWB
(→‎Cathetan Suku: alih kategori using AWB)
c (→‎top: beda -> béda using AWB)
[[Gambar:Nitrate-ion-elpot.png|thumb|200px|Medan potensial elektrostatik saking ion Nitrat]]
'''Ion''' ya iku atom autawa sekumpulan atom kang duwé muatan [[listrik]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.e-dukasi.net/index.php?mod=script&cmd=Bahan%20Belajar/Materi%20Pokok/view&id=258&uniq=2229 www.e-dukasi.net]</ref> Ion asalé saka siji atom unsur (monoatom).<ref name="internet2">{{id}}[http://www.scribd.com/doc/18037840/08-Bab-7-Atom-Ion-Dan-Molekul www.scribd.com]</ref> Uga ana ion kang asalé saka gabungan loro utawa luwih atom unsur kang bedabéda (poliatom).<ref name="internet2"/>
Ion kang muatan listriké [[négatif]] dijenengi [[anion]].<ref name="internet1"/> Ion kang muatan listriké positif dijenengi [[kation]].<ref name="internet1"/> Proses kanggo pembentukan ion dikenal karo jeneng [[ionisasi]].<ref name="internet1"/>[[Atom]] utawa kelompok atom kang terionisasi ditandai karo tikatas n+ utawa n-.<ref name="internet1"/> n ya iku jumlah [[elektron]] kang ilang utawané dientuké.<ref name="internet1"/>
 
352.737

besutan