Gunung Krakatau: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: teknologi -> tèknologi using AWB
(éjaan using AWB)
c (→‎top: teknologi -> tèknologi using AWB)
Jeblugan Krakatau nyebabaké owah-owahan iklim global. Donya nganti peteng watara loro setengah dina akibat awu vulkanis kang nutupi [[atmosfer]]. Srengéngé suminar redhup nganti setaun lawasé. Hamburan awu katon ing [[Norwegia]] nganti [[New York]].
 
Jeblugan Krakatau iki sakbeneré isih kalah dibandhingaké karo jeblugan [[Gunung Toba]] lan [[Gunung Tambora]] ing [[Indonésia]], [[Gunung Tanpo]] ing [[Selandia Anyar]] lan [[Gunung Katmal]] ing [[Alaska]]. Nanging gunung-gunung kasebut njeblug nalika populasi manungsa isih sethithik banget. Sauntara iku nalika Gunung Krakatau njeblug, populasi manungsa wis cukup padhet, sains lan teknologitèknologi wis wiwit ngrembaka, [[telegraf]] wis ditemokaké, lan kabel ngisor segara wis dipasang. Kacathet jroning sajarah yén jeblugan Gunung Krakatau iku bencana gedhé pisanan ing donya sawiséh panemon telegraf ngisor segara. Kamajuan mau, émané durung diimbangi déning kamajuwan ing babagan [[géologi]]. Para ahli géologi wektu iku malahan durung bisa mènèhi panjelasan ngenani jeblugan kasebut.
<!--
== Perkembangan Gunung Krakatau ==
348.872

besutan