Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
sithik
(~ intro)
c (sithik)
'''Paramasastra basa Jawa''' iku ngèlmu wewaton bab panulis sarta tatananing tetembungan ing [[basa Jawa]].<ref>s.v. Bausastra Poerwadarminta (1939)</ref> Wis akèh kitab kang nganggo irah-irahan "''Paramasastra''" kang dianggit déning sawetara pujangga. [[Tembung]] iki dijupuk saka rong tembung ''parama'' lan ''sastra''. Loro-loroné tembung iki kasilih saka basa Sangskreta. Tembung ''parama'' iku tegesé sing dhuwur dhéwé, kamangka ''śāstra'' iku tegesé ngèlmu, kitab suci, buku, kawruh utawa sembanga tulisan utawa aksara.<ref>s.v. Bausastra Zoetmulder (1982)</ref>
 
Tata basa Jawa akèh njupuk istilah saka basa Sangskreta. Tata basa Sangskreta iki katurunaké manèh déning [[Panini]]. Ing jaman Jawa anyar, [[Ranggawarsita]] uga gawé ''[[Serat Paramasastra Jawi]]'' kang umumé digunakaké saiki.
 
==Konsèpsi dhasar==