Rambutan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
(éjaan using AWB)
c (podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
 
==Jinis==
Saka panalitén lan ''survey'' ditemokaké ana [[22]] jinis rambutan.<ref name="internet1"/> Asalé ana sing saka ''galur'' murni lan ana uga kang asil okulasi utawa nggabungaké saka rong jinis galur kang béda.<ref name="internet1"/> Ciri-ciri kang mbedakaké saben jinis rambutan bisa didelok saka sifaté [[woh]] rambutan.<ref name="internet1"/> Sifat woh rambutan bisa didelok saka [[daging]] woh rambutan, akéhakèh sithiké [[banyu]] ing woh rambutan, bentuk, werna [[kulit]], lan dawané [[rambut]] rambutan.<ref name="internet1"/> Ana [[''varietas'']] rambutan kang paling disénéngi lan nilai [[''ekonomis'']] kang rélatif dhuwur.<ref name="internet1"/>
==Rambutan Rapiah==
Rambutan [[rapiah]] wohé ora patia akéhakèh nanging buah iki mutuné apik, kulit wohé rupané [[ijo]]-[[kuning]]-[[abang]] ora rata.<ref name="internet1"/> Rambutan rapiah rambuté arang-arang.<ref name="internet1"/> Daging woh rambutan rasané [[legi]], [[kenyal]], lan [[ngelotok]].<ref name="internet1"/> Daging wohé uga kandel lan bisa tahan nganti [[6]] [[dina]] sawisé dipetik.<ref name="internet1"/>
==Rambutan Aceh Lebak bulus==
Rambutan iki wité dhuwur lan wohé akeh. Asilé kurang luwih [[160]]-[[170]] gendhel saben [[wit]].<ref name="internet1"/>[[Kulit]] wohé wernané [[abang]], [[kuning]] lan alus. Rambutan iki rasané séger legi lan kécut.<ref name="internet1"/> Rambutan [[acéh]] lebak bulus ngandhut akéhakèh [[banyu]] lan ngelotok.<ref name="internet1"/> Wohé bisa awet nganti 4 dina sawisé kapethik, saliyané iku woh rambutan iki uga tahan ing pengangkutan.<ref name="internet1"/>
==Rambutan Cimacan==
Rambutan iki wohé akéh.<ref name="internet1"/> Saben wit kurang luwih [[90]] nganti [[170]] iket.<ref name="internet1"/> Kulité wernané abang rada [[kuning]], ana uga kang [[abang]] [[tuwa]].<ref name="internet1"/> Rambuté kasar lan rada jarang, rasané legi lan banyuné sithik.<ref name="internet1"/> rambutan [[Cimacan]] kurang tahan ing pangangkutan.<ref name="internet1"/>
Rambutan jinis iki kalebu rambutan kang paling apik ing [[Indonésia]].<ref name="internet1"/> Wohé gédhé lan kulité wernané abang tuwa.<ref name="internet1"/> Rambutan iki rambuté rada kasar lan arang, rasané legi lan rada [[kecut]].<ref name="internet1"/> Asil wohé ora sakakéh woh acé lebak bulus ananging dagingé nglothok.<ref name="internet1"/>
==Rambutan Sinyonya==
Jinis rambutan iki nduwèni [[woh]] kang akéhakèh lan disenengi utamané wong [[Tionghoa]].<ref name="internet1"/> Wit lan pang-pangé kang kuwat pas yèn diokulasi.<ref name="internet1"/> Rambutan iki werna kulité abang tuwa nganti abang anggur lan nduwèni [[rambut]] alus lan kerep utawa rapet.<ref name="internet1"/> Wohe rasané legi rada kecut, akéhakèh banyuné lan [[''empuk'']].<ref name="internet1"/> Rambutan sinyonya kalebu rambutan kang ora nglothok.<ref name="internet1"/>
 
==Kebak Ing Guna==
352.730

besutan