Cello: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Wujude: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Wujude: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
Ukuran cello luwih gedhe tinimbang piyul, nangingluwih cilik tinimbang [[bas]]. Kaya kulawargane piyul, cello nduweni senar papat. Senar-senare dipaske saka nadadhuwur ning cendhek, A, D, G, lan C (A3, D3, G2, lan C2 ing notasi tala kang ilmiyah. Piranti iki kaya viola, nanging nadhane luwih cendhak, lan seperlima oktaf luwih cendhak tinimbang piyul. Piranti iki digunakake kanthi cara didekake ing antarane sikile pemusik kang lungguh, lan didekake ing ''endipin''.
 
Cello iku piranti musik kang rada ruwet, kang kaperang saka akehakèh bageyan. Sanajan umume mung digawé saka ari kayu, lan bageyan-bageyan liyane digawé nggunakake logam-logam liya utawa bahan komposit. Senar-senar moderen digawé saka [[baja]], [[usus]], [[nilon]] utawa bahan inti sintesis liyane, kang dilapisi karo gulungan logam.
 
== Ukuran ==
352.737

besutan