Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Uripe: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
c (→‎Cathetan Sikil: ngepasaké using AWB)
c (→‎Uripe: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka kulawarga [[samurai]] lan duwéni turunan bangsawan. Dheweke ya iku kepala kulawarga kang apik, saben wektu sisane dientekake bareng kulawargane. Nalika dines, dheweke mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwargane sanajan leté adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minangka deputi militer [[Jepang]] ing [[Washington DC]]. Dheweke kerep nglakoni lelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing Amerika Sarekat. Perjalanan ini ndadekake dheweke luwih ngerti babagan nagara iku lan uga entuk respek saka wong Amerika. Miturute, perang modern bakal akehakèh kang kaprabawan saka prodhuksi industri. Dheweke tau ngandharake panemune iki ing ngarep kanca-kancane yèn perang karo Amerika bakalan sia-sia amarga Amerika duwé indrustri kang kuwat. Panemu iki ditentang keras déning kaum militer Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dheweke ora salah siji prawira kang tau entuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. Saliyane minangka pandhega militer, Kuribayashi uga duwéni bakat sastra, karyane ya iku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).
 
== Cathetan Sikil ==
352.737

besutan