Krambil: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
→‎Santen klapa: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
c (akeh -> akèh using AWB)
c (→‎Santen klapa: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
=== Santen klapa ===
[[Santen]] klapa kalebu cairan kang bébas [[kolésterol]], awit [[lemak]] kang ana ing [[santen]] [[klapa]] kalebu [[lemak]] [[nabati]].<ref name="internet1">{{id}} [http://www.kohalal.com/content/santan-kelapa-m-s](dipunundhuh tanggal 18 April 2011)</ref>
[[Santen]] bisa digunakaké ing akéhakèh masakan.<ref name="internet1"/> [[Santen]] uga bisa dadi bahan dhasar masakan.<ref name="internet1"/> Tuladhané masakan [[kari]],[[nasi lemak]],[[kuih-muih]],[[kek]], [[biskut]], [[kaya]], lan liya-liyané.<ref name="internet1"/> Saliyané iku uga akéhakèh masakan [[tradisional]] kang nggunakaké [[santen]] kanggo kuah utawa bahan dhasar kanggo ngencéraké.<ref name="internet1"/> Kayata sega gandhul, [[sega gandhul]] iki masakan khas [[Pati]].<ref name="internet1"/> Conto liyané ya iku soto.<ref name="internet1"/> Méh saben laladan nduwé masakan [[soto]], dadi ana kang diarani soto [[Kebumén]], soto [[Kudus]], soto [[kebo]], [[soto]] [[ayam]], soto [[kanjengan]] lan liya–iyané.<ref name="internet1"/> Soto kang nggunakaké santen biyasané diarani soto [[butheg]], déné soto [[bening]] biyasané soto kang ora nganggo santen.<ref name="internet1"/>
 
Santen kang wis di[[stéril]] luwih gampang digunakaké.<ref name="internet1"/> Santen iki biyasané diarani santen instan.<ref name="internet1"/> Saiki akéhakèh pabrik-pabrik kang mroduksi [[santen]] [[instan]].<ref name="internet1"/> Santen instan luwih praktis amarga ora usah [[marut]] lan [[meres]] [[klapa]], mung kari nyuwék bungkusé lan dicampur ing masakan.<ref name="internet1"/>
Santen instan utawa santen siap paké iki bisa awét nganti telung dina sawisé dibukak, nanging kudu disimpen ing kulkas supaya ora mambu.<ref name="internet1"/> Sadurungé nyampuraké santen masakan , kudu diocak-ocak dhisik.<ref name="internet1"/> Tujuwané supa sari utawa santen bisa nyampur kabéh ora menep utawa pecah yèn dimasak.<ref name="internet1"/>
[[Santen]] [[instan]] rasane uga ora kalah [[gurih]] karo santen kang asalé saka peresan langsung.<ref name="internet1"/>
348.872

besutan