Wedhus: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎Daging: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
c (→‎Wedhus Boer: kewan, kèwan -> kéwan using AWB)
c (→‎Daging: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
 
==Daging==
Saka ''peternakan'' wedhus kang dijupuk asilé ya iku daging wedhus, daging wedhus biyasané di dol kiloan ing [[pasar]].<ref name="internet5"/> [[Daging]] wedhus bisa diolah dadi [[masakan]].<ref name="internet5"/> Masakan kang nganggo bahan dhasar daging wedhus ya iku, [[semur]], [[satè]] wedhus, [[empal]], [[sega pindhang]], [[sega gandhul]] lan akéhakèh manéh liyané.<ref name="internet4">{{id}}[http://www.resep-masakan.net/resep-sate.php resep-masakan.net](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref>
 
Kanggo wong kang lara [[sroke]] lan [[hiperténsi]] utawa darah tinggi, kudu-ati-ati yèn mangan daging wedhus.<ref name="internet5"/> Daging wedhus ngandhut kadar lemak kang akéh. Mulané yèn kakèyan mangan daging wedhus bakal nganggu [[kaséhatan]].<ref name="internet5"/>
352.737

besutan