Diesel: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎Angka Setana: dewe, déwé, dhewe -> dhéwé using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Angka Setana: dewe, déwé, dhewe -> dhéwé using AWB)
Viskositas ya iku tahanan kang diduwèni fluida kang dialiraké sajroné pipa kapiler tumprap gaya gravitasi, biasan dinyatakaké sajron waktu kang diperlokaké kanggo mili ing jarak katentu. Yèn viskositas selot duwur, mangka tahanan kanggo mili bakal selot duwur. Karakteristik iki penting banget amerga ngaruh tumprape kinerja injektor ing mesin diesel.<ref name="internet1" />
===Angka Setana===
Angka setana nuduhaké kemampuan bahan bakar kanggo empan déwédhéwé (autoignition). Skala kanggo angka setana biasané nggunakaké referensi arupa campuran antaranormal setana (C16H34) karo alpha methyl naphtalene (C10H7CH3) utawa kanti heptamethylnonane (C16H34). Normal setana nduwèni angka setana 100,alpha methyl naphtalene nduwèni angka setana 0, lan heptamethylnonane nduwèni angka setana 15.<ref name="internet1" />
 
===Titik Tuang===
352.737

besutan