Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Latar Wuri: dewe, déwé, dhewe -> dhéwé using AWB
== Latar Wuri ==
Nalika Spider-Man pisanan katon ing sangareping taun 1960-an, remaja ing buku komik superhero padatan dimudhunake saka peran sidekick marang protagonis. Seri Spider-Man nampilake [[Peter Parker]], murid sekolah tinggi kang isih remaja anake wong ora duwé lan uripe kasepen.
Ora kaya carita [[pahlawan]] remaja kang ana sadurunge, kayadene [[Bucky]] lan [[Robin]], Spider-Man ora dimupangatake dadi anak dhidhik saka saben mentor wong diwasa kaya [[Kapten]] [[Amerika]] lan [[Batman]]. Mula iku, dheweke kudu bisa ngertini awake dhewedhéwé yèn "anane kakuwatan gedhe uga bakalan ditututi tanggung jawab kang gedhe" - kaya kang dingendikakake Paman Ben sadurunge seda.
 
Jeneng asli spider-man ya iku [[Peter Parker]]. Dheweke manggon karo pak dhe lan budhe ing apartemen [[Queens]], [[Manhattan]]. Awit cilik dheweke wis seneng tanggane sing jenenge [[Marry Jean Watson]].<ref name="p">{{en}}Sanderson, Peter. Marvel Universe: The Complete Encyclopedia of Marvel's Greatest Characters (Harry N. Abrams, New York, 1998) ISBN 0-8109-8171-8, Halaman 75</ref> Awal mula dheweke dadi spider-man ya iku nalika dheweke nileki institut Norman Osborn.<ref name="d">{{en}}Kiefer, Kit; Couper-Smartt, Jonathan (2003). Marvel Encyclopedia Volume 4: Spider-Man. New York: Marvel Comics. ISBN 0-7851-1304-5.</ref> Angga-angga kang duwé radioaktif nyakot sing tumunten nggawe peter nduwèni kekuwatan angga-angga super.<ref name="i">{{en}}McCarthy, Helen, 500 Manga Heroes and Villains (Barron's Educational Series, 2006), ISBN 978-0-7641-3201-8</ref> Ing carita spider-man (biasa disingkat "''Spidey''" ) Spiderman nduwèni okeh mungsuh, antarane ya iku:
348.872

besutan