René Descartes: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB
c (→‎top: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
c (→‎top: dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
Saka buku iki kawentar pocapan ''[[Cogito Ergo Sum]]'' kang umume kasalin ing Inggris dadi ''I think, therefore I am.'' Utawa kira-kira ing [[Basa Jawa]], ''Aku mikir mula aku ana.'' Akèh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, utamane ing jagad sisih kulon. Seka tulisane, Descartes ngajap supaya nggunaake pikiran.
 
DhewekeDhèwèké kasil mulati wong [[Éropah]] nuju ndonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing Éropah. Jaman Pepadhang (''Renaisance'') banjur teka lan nggawa revolusi ing [[Inggris]] lan Perancis.
 
Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dhewekedhèwèké uga kawentar ing [[Matematika]]. Ing ngelmu iki, dhewekedhèwèké nggawe [[Sistem Koordinat Kartesius]].
 
== Pranala nJaba ==
352.737

besutan