Kaisar Tianqi: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB
c (→‎Pamrntahan: éjaan using AWB)
c (dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
[[Gambar:明熹宗.jpg|thumb|250px|Kaisar Tianqi.]]
'''Kaisar Tianqi''' ([[Hanzi]]: 天啟, {{lahirmati||23|12|1605||30|9|1627}}) ya iku kaisar ka-15 saka [[Dinasti Ming]] kang mrentah saka taun [[1620]] nganti tekan taun 1627.<ref name="tianqi"/><ref name="kaisar">{{id}}[http://m-search.jp/ms/n_news.cgi?MoN=g&UoN=wapedia.mobi%2Fid%2FKaisar_Tianqi m-search.jp]</ref> Tianqi lair karo jeneng '''Zhu Youxiao''' (朱由校), ya iku anak pisanan saka [[Kaisar Taichang]].<ref name="kaisar"/> DhewekeDhèwèké dadi kaisar nalika umure nembe 15 taun sawise bapake mangkat nalika taun 1620.<ref name="kaisar"/>
== Pamrntahan ==
Tianqi ya iku kaisar kang males lan sering nglalekake tugase dadi kepala nagara.<ref name="tianqi">{{id}}[http://www.tionghoa.com/2008/07/ www.tionghoa.com]</ref> DhewekeDhèwèké ya iku saijining kaisar kang ora bisa maca lan uga ora seneng sinau.<ref name="kaisar"/> Merga ora bisa anggone maca laporan lan dokumen kenagaraan, ditambah meneh ketidaktertarikane marang urusan nagara, kekuasaane banjur disalahgunakake déning kasim kepalane, [[Wei Zhongxian]] lan [[Selir Ke]], ibu susu kang nggedekake dheweke.<ref name="kaisar"/>
Ke ya iku sawijining wanita kang ora bener.<ref name="kaisar"/> Sawise bapake mati, dhewekedhèwèké urip karo salah siji kasim kang jenenge Wei Chao, ora let suwe, dhewekedhèwèké banjur lunga minggat lan pindah menyang kasim liyane kang ora liya ya iku Wei Zhongxian.<ref name="kaisar"/> Manfaatke akses kang amba kanggo gegandengan karo kaisar, dhewekedhèwèké nggoda kaisar enom mau kang ndadekake dhewekedhèwèké kanugrahan gelar Nyonya Fengsheng.<ref name="kaisar"/>
 
== Cathetan Suku ==
352.737

besutan