Suparto Brata: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB
c (sithik)
c (→‎top: dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
'''Suparto Brata''' (lair [[Surabaya]], [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahun [[Jé]] utawa [[23 Februari]] [[1932]]) iku [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dhèwèké kerepnampa penghargaan seka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki ya iku ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané: Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - [[Brunei Darussalam]], Ourn Suphany - [[Kambodia]], Ratanavong Houmphanh - [[Laos]], Prof. Rahman Shaari - [[Malaysia]], Michael Coroza - [[Philipina]], Rex Shelley - [[Singapura]], Montri Sriyong - [[Thailand]], lan Tran Van Tuan - [[Vietnam]]. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak ya iku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawise iku, dhewekedhèwèké kerep nulis [[Crita cekak|carita cekak]], sandhiwara, utawa [[novel]]. Saliyane nulis ing [[Sastra Jawa|satra Jawa]], dhéwékédhèwèké uga nulis carita rekan ing sastra [[Indonésia]]. Malah, novel pisanan kang digawé nganggo [[basa Indonésia]], ya iku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas tahun 1990, pirang-pirang taun sawisé novel iku digawé.
 
Wiwitané nulis nganggo [[basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing tahun [[1959]]. Lan nalika [[majalah]] iku nganakaké sayembara, dhéwékédhèwèké nulis [[Kaum Républik]] kang banjur menang lan kapacak tahun [[1960]]. Anakalané dhéwékédhèwèké nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
 
Suparto Brata iku putrané Raden Suratman Bratatanaya lan Papan Anggegana Raden Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].
352.737

besutan