Srikandhi: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Lairé Srikandhi: dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB
c (→‎Senopati Perang Wanita: beda -> béda using AWB)
c (→‎Lairé Srikandhi: dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
 
==Lairé Srikandhi==
Dewi Srikandhi iku dumadi saka geni kang dipuja déning [[Prabu Drupada]].<ref name="buku2">Subardi. 2000. ''Mutyara Rinonce Budi pekerti ing Pewayangan''. Jakarta</ref> drupada tumindak mangkono kanggo golèk cara males wirang marang [[Bambang Kumbayana]] (Pandita Durna).<ref name="buku2"/> Prabu Drupada tau diwirang - wirangaké déning para muride Durna ya iku Kurawa.<ref name="buku2"/> Prabu Drupada dilarak – larak kaya wong sudra.<ref name="buku2"/> Durna tumindak mangkono kanggo males lara atiné nalika dipulasara Gandamana (patihe Drupada) jalaran nalika semana Durna anggone matur marang prabu Drupada amung njangkar (ora basa).<ref name="buku2"/> Gandamana nesu lan Bambang Kumbayana|[[Bambang Kumbayana]] dipala nganti rusak awaké.<ref name="buku2"/> Amarga lara atine, Prabu Drupada muja geni.<ref name="buku2"/> Saka tengahé geni katon bayi loro, lanang lan wadon.<ref name="buku2"/> Banjur bayi mau pinaringan asma Srikandhi lan [[Arya Dresthajumena]].<ref name="buku2"/> Sakliyane iku Srikandhi uga duwé sedulur wadon asma [[Dewi Drupadi]], kang ora liya garwane Puntadewa.<ref name="buku2"/> Yen ing carita wayang, Srikandhi digambaraké minangka prajurit wanita sing peng – pengan.<ref name="internet1"/> Nalika isih enom dhewekedhèwèké merguru manah marang Raden Arjuna|[[Raden Arjuna]].<ref name="buku1"/> Banjur dhewekedhèwèké dipek bojo déning Raden [[Arjuna]].<ref name="buku1"/>
 
Dèwi Srikandhi tau dilamar déning [[Prabu Jungku Mardea]] saka nagara [[Parangkubarja]].<ref name="internet1"/> [[Drupada|Prabu Drupada]], bapake Srikadhi seneng karo lamarane Jungku Mardea, nanging Srikandhi ora seneng. Banjur dhèwèké madul marang Arjuna.<ref name="internet1"/> Arjuna mbela Srikandhi, banjur Srikandhi dhaup karo Arjuna.<ref name="internet1"/>
348.872

besutan