Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB
c (→‎Uripe: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
c (dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
|awards= ''Order of the Rising Sun with Gold and Silver Star (kelas ke-2)'',<br />''Order of the Rising Sun Gold Rays with Neck Ribbon (kelas ke-3)'',<br />''Order of the Sacred Treasure|Grand Cordon of the Order of the Sacred Treasure''
}}
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) ya iku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang Donya II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]].<ref>Tadamichi Kuribayashi; Kazutoshi Hando (2006). 栗林忠道 硫黄島からの手紙. Tokyo: Bungeishunjū. ISBN 4163683704. OCLC 77551976.</ref> Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake déning [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajroning pertempuran iki dhewekedhèwèké mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukungan angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[Amerika Serikat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. DhewekeDhèwèké dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.<ref>Kuribayashi, Tadamichi; Yoshida, T. (1992). Gyokusai Soshireikan" no Etegami (Picture Letters from Commander in Chief). Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-402676-2.</ref>
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka kulawarga [[samurai]] lan duwéni turunan bangsawan. DhewekeDhèwèké ya iku kepala kulawarga kang apik, saben wektu sisane dientekake bareng kulawargane. Nalika dines, dhewekedhèwèké mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwargane sanajan leté adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minangka deputi militer [[Jepang]] ing [[Washington DC]]. DhewekeDhèwèké kerep nglakoni lelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing Amerika Sarekat. Perjalanan ini ndadekake dhewekedhèwèké luwih ngerti babagan nagara iku lan uga entuk respek saka wong Amerika. Miturute, perang modern bakal akèh kang kaprabawan saka prodhuksi industri. DhewekeDhèwèké tau ngandharake panemune iki ing ngarep kanca-kancane yèn perang karo Amerika bakalan sia-sia amarga Amerika duwé indrustri kang kuwat. Panemu iki ditentang keras déning kaum militer Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dhewekedhèwèké ora salah siji prawira kang tau entuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. Saliyane minangka pandhega militer, Kuribayashi uga duwéni bakat sastra, karyane ya iku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).
 
== Cathetan Sikil ==
352.737

besutan