Gone Girl (film): Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB
c (dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
'''''Gone Girl''''' iku filem Amerika ''psychological thriller'' sing diwiwiti ing taun 2014 lan disutradarai David Fincher. Naskahé diserat kaliyan Gillian Flynn lan ngadhédhasar marang novelé dhéwé sing terbit ing taun 2012 lan uga nunggal jeneng marang filmé. Pameraga utamané yaiku Ben Affleck lan Rosamund Pike. Njupuk latar ing Northeast Missouri ceritané bab misteri sing mbuntuti prastawa-prastawa sakupengé Nick Dunne (Affleck), ndadiaké dhéwékédhèwèké wong sing paling disujanani marang kasus ilangé bojoné dhéwé, Amy (Pike).
 
Filem iki digebyagaké ing wayah dalu ing pambukaning New York Film Festival ke-52 ing wulan September tanggal 26 taun 2014, sakdurungé digebyag ing téater ing 3 Oktober, lan nampa tanggepan sing apik uga sukses ngasilké pikoléhan 368 juta dollar luwih, ndadiaké filem iki filem paling suksesé David Fincher. Mainé Rosamund Pike uga luar biyasa, lan dhéwékédhèwèké mlebu nominasi ing Academy Award, BAFTA Award, Golden Globe Award lan Screen Actors Guild Award ing Best Actress (Pameraga paling apik). Nugraha sing liyane yaiku Golden Globe Award for Best Director kanggo Fincher lan Golden Globe Award, BAFTA Award lan nominasi ing Critics' Choice Award kanggo naskah adaptasiné Flynn, lan uga menang kabéh akhiré.<ref>{{Cite news|url=https://variety.com/2014/film/news/golden-globe-nominations-announced-updated-1201376916/|title=Golden Globe: 'Birdman,' 'Boyhood' and 'Imitation Game' Top Nominations|work=[[Variety (magazine)|Variety]]|date=December 11, 2014|accessdate=December 11, 2014}}</ref>
 
== Cathethan Sikil ==
{{Reflist|colwidth=30em|refs=<ref name="bbfc" >{{cite web | url = http://www.bbfc.co.uk/releases/gone-girl-film | title = ''GONE GIRL'' (18) | publisher = [[British Board of Film Classification]] | date = September 25, 2014 | accessdate = September 25, 2014}}</ref> <ref name="thewrap">{{cite news | last1 = Pond | first1 = Steve| title = David Fincher's ‘Gone Girl’ to Open New York Film Festival | url = http://www.thewrap.com/david-finchers-gone-girl-to-open-new-york-film-festival/ | publisher = [[TheWrap]] | date= July 16, 2014 | accessdate = July 17, 2014 }}</ref> <ref name="mojo">{{cite web | date = January 21, 2015 | url = http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=gonegirl.htm | title = Gone Girl (2014) | work = [[Box Office Mojo]] | publisher = [[Internet Movie Database]] | accessdate = December 31, 2014 }}</ref> <ref name="tomatoes">{{cite web | url = http://rottentomatoes.com/m/gone_girl/ | title = Gone Girl (2014) | work = [[Rotten Tomatoes]] | accessdate = December 31, 2014}}</ref> <ref name="metacritic">{{cite web | url = http://metacritic.com/movie/gone-girl | title = Gone Girl Reviews | work = [[Metacritic]] | accessdate = October 4, 2014 }}</ref> <ref name="theny">{{cite web | title = Theydunnit | url = http://www.newyorker.com/magazine/2014/10/06/theydunnit | first = Anthony | last = Lane | publisher = [[The New Yorker]] | accessdate = September 30, 2014 }}</ref> <ref name="TheEcon">{{cite web | author = F.S | url = http://www.economist.com/blogs/prospero/2014/10/new-film-gone-girl | title = A perfect adaptation | date = October 3, 2014| publisher = [[The Economist]] | work = Prospero: Books, arts and culture | accessdate = October 4, 2014 }}</ref>}}
 
[[Kategori:Film abasa Inggris]]
352.737

besutan