Kreta: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: gedhe, gedhè -> gedhé using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: gedhe, gedhè -> gedhé using AWB)
[[Gambar:Crete typical landscape.jpg|thumb|310px|Mangsa panas ing Kreta]]
[[Gambar:Crete location map.png|thumb|310px|Yunani lan Kreta]]
'''Crete''' ([[basa Yunani]]: Κρήτη — [[Romanization of Greek|transliterasi klasik]]: ''Krētē'', modern Greek transliterasi Yunani modern: ''Kríti''; [[Latin klasik]] ''Crēta'', [[Latin Vulgar]] ''Candia'') iku sawijine saka telulas ''periphery'' ing [[Yunani]]. Kreta uga minangka pulo kang paling gedhé ing Yunani kang jembaré 8,336 km² (3,219 mil pesagi) lan [[pulo]] paling gedhegedhé kalima ing [[Segara Mediteran]].
 
Kreta iku panggonan sajarah kuna lan panggonan tujuan wisata kang wigati; Atraksi turisme antarane: [[Minoan civilization|Minoan]], situs [[Knossos]] lan [[Phaistos]], situs klasik [[Gortys]], bèntèng Venesian ing [[Rethymno]], lan [[Samaria Gorge]] lsp.
352.737

besutan