Kumunisme: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
(→‎top: éjaan & cithakan using AWB)
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
'''Komunisme''' iku [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' sing tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]]. Sawijining [[manuskrip]] pulitik sing pisanan dibabar ing tanggal [[21 Februari]] [[1848]] téori ngenani komunis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (sejarah lan masa kini)'' lan [[ékonomi kasejahtran]] sing sabanjuré tau dadi salah siji gerakan sing paling nduwèni pengaruhprabawa jroning jagad pulitik.
 
Komunisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping-19]]an, jroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung bagéyan saka [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ékonomi]]. Ananging, jroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] jroning komunisme antara penganut komunis teori karo komunis revolusioner sing saben faksi nduwèni téori lan cara perjuangané sing béda-béda jroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
352.737

besutan