Buku: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
c (→‎Jinis-jinis buku: éjaan, replaced: sehat → séhat using AWB)
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
buku iku ora arupa [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' sing terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan.<ref name="arti kata">{{en}} [http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012)</ref>
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Budha ing [[Kamboja]] amarga wektu iku Sang Budha nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé iku ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ilmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé pengaruhprabawa marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis sacara vertikal ya iku saka dhuwur mangisor.
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
352.737

besutan