Grebeg Besar: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
c (→‎top: yen -> yèn using AWB)
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
''' Grebeg Besar ''' ya iku salah sawijining acara ing kutha [[Demak]]. Acara iki dianakaké saben wulan [[Dzulhijjah]], kanggo nyambut bada [[Besar]] (wulan haji). Perayaan kasebut diadakake kanggo nguri-uri budaya leluhur lan kanggo ngramekaké sasi besar, mula dijenengaké grebeg besar.
Perayaan grebeg besar iki wis dadi ciri khas ing kutha Demak. Grebeg besar iki tekan puncak'é tanggal 10 dhulhijjah.Cathetan sejarah Kabupatèn Demak pancèn ora iso ucul saka usahané para Wali Sanga sing nyebarke agama Islam ing tanah [[Jawa]] abad XV. Sing paling utama ya iku [[Raden Patah|Sultan Fatah]] lan [[Sunan Kalijaga]] sing diakoni dadi ''wong pinter'' lan duwé pengaruhprabawa ing sejarahé Kabupatèn Demak. Saéngga ora kagèt yèn akèh acara lan kagiyatan ritual sing dikenalke karo tokoh loro kasebut isih ana nganti seprené lan dadi ritual sing mesti dientèni bebrayan Demak lan bebrayan njaba Demak <ref name="internet">{{id}}[http://citizennews.suaramerdeka.com/?option=com_content&task=view&id=1087 citizennews.suaramerdeka.com] (dipuntingali 8 Mei 2012)</ref>.
 
==Sejarah Grebeg Besar==
352.737

besutan