Charlie Chaplin: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
'''Sir Charles Spencer Chaplin, Jr.''' [[Order of the British Empire|KBE]] ({{lahirmati|[[East Street Market|East Street]], [[Walworth, London|Walworth]], [[London]]|16|4|1889|[[Vevey, Swiss]], [[Swiss]]|25|12|1977}}), utawa '''Charlie Chaplin''', iku [[aktor]] [[komedi]] [[Inggris]] sing arupa salah siji pemeran film misuwur jroning sajarah [[Pafilman Amérika Sarékat|Hollywood]] ing éra film ireng putih, uga [[sutradara]] film sing suksès. Aktingé ing layar perak ndadèkaké Charlie Chaplin minangka salah siji artis [[pantomim]] lan [[badhut]] paling apik sing asring didadèkaké panutan kanggo seniman ing babagan sing padha.
 
Chaplin iku salah siji tokoh paling duwé pengaruhprabawa lan paling kréatif ing éra [[film bisu]]. Jroning film-filmé, Chaplin ditepungi seneng ngrangkep-ngrangkep, wiwit saka peran utama, sutradhara, penulis naskah, tekan pengisi ilustrasi musik. Karir ing donya hiburan suwéné 65 taun, dirintisé minangka pemeran cilik ing panggung [[zaman Victoria]] lan pertunjukan komedi ''[[music hall]]'' ing [[Inggris]], lan terus makarya tekan sadurungé tilar donya ing umur 88 taun. Kauripan Chaplin kebak pasang surut, wiwit saka mangsa cilik sing miskin, tekan ing puncak ketenaran bintang Hollywood uga simbol budaya. Kauripan pribadiné sing gemerlap ngundang akèh sanjungan uga kontrovèrsi.
 
Jroning film-filmé, Chaplin asring meranaké karakter "[[The Tramp]]", sawijining gelandhangan mawa potongan [[kumis]] kothak sing duwé étikèt lan martabat sawijining bangsawan. Kostum arupa jas keciliken, kathok daa sing kegedhèn, sarta ning endi-endi nggawa tongkat lan nganggo topi dhuwur.
352.730

besutan