Kumarin: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
→‎Aktivitas Biologis: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
c (→‎top: kewan, kèwan -> kéwan using AWB)
c (→‎Aktivitas Biologis: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
 
== Aktivitas Biologis ==
Salah siji jinis kumarin ya iku [[preosen]] kang diisolasi ing taun 1976 saka tanduran''[[Ageratum houstanianum]]'' nyebabake [[metamorfosis]] dini ing pirang-pirang [[spesies]] [[serangga]] kanthi mudhune tingkat [[hormon panoman]] serangga saengga nyebabake pambentukkan serangga diwasa kang [[mandul]].<ref name="Chang"/> Pamudhune tingkat [[hormon]] uga mudhunake produksi [[feromon]] déning serangga lanang saengga daya tarik seksual marang serangga wadon dadi mudhun.<ref name="Chang">Chang F, Hsu CL. 1981. Preocene II affects sex attractancy in medfly. ''Bioscince'' 31:676-677.</ref> Kanthi kaprigelan kaya mau, preosen duweni potensi minangka [[insektisida]] kang duweni pengaruhprabawa mung marang spesies sasaran.<ref name="Chang"/>
 
== Delengen uga ==
348.872

besutan