Kulit: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
[[Gambar:Diagram of human skin.jpg|thumb|300px|Diagram kulit manungsa.]]
'''Kulit''' iku lapisan paling njaba ing awak [[menungsa|manungsa]]. Kulit pérang dadi telung bagéan: bagéan paling njaba disebut [[epidermis]], bagéan tengah [[mesodermis]], lan bagéan njero [[dermis]]. Kulit sensitif banget saka pangaruhprabawa lingkungan sakitar, kaya panas srengéngé, lebu, lan asep knalpot.
 
Kulit disebut uga [[indra peraba]] amarga akèh banget pucuk-pucuk saraf sing peka saka [[sentuhan]], [[tekanan]], lan [[rabaan]]. Kulit bisa nampa rangsangan [[panas]], [[adhem]], [[alus]], [[kasar]], loro utawa nyeri lan liya-liyané. Pucuk-pucuk saraf panampa rangsangan utamané ana ing lapisan malphigi kulit lan ana uga ing alat-alat sing ana ing njeron awak. Bagéan kulit sing paling peka ya iku bagéan sing paling akèh pucuk-pucuk sarafé, kaya ing pucuk driji, tlapak tangan, tlapak sikil, lamb élan kiwa-tengené gulu.
352.737

besutan