Ludwig Wittgenstein: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
(sithik)
c (pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
[[Gambar:Wittgenstein2.jpg|ka|jmpl|Ludwig Wittgenstein rikala taun 1930]]
 
'''Ludwig Josef Johann Wittgenstein''' (dipunlafalaken [luːtvɪç ˈjoːzɛf ˈjoːhan ˈvɪtgənʃtaɪn], {{lahirmati|[[Wina]], [[Austria]]|26|4|1889|[[Cambridge, Cambridgeshire|Cambridge]]|29|4|1951}})<ref>http://global.britannica.com/EBchecked/topic/646252/Ludwig-Wittgenstein</ref> inggih punika salah satunggaling [[filsuf]] paling kagungan pangaruhprabawa wonten ing abad 20 lan kagungan kontribusi ingkang ageng wonten ing [[filsafat basa]], [[filsafat matematika]]<ref>http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/Mathematicians/Wittgenstein.html</ref>, lan [[logika]]. Piyambakipun kagungan pamanggih bilih perkawis filsafat sajatosipun minangka perkawis basa.<ref>http://www.iep.utm.edu/wittgens/</ref>
 
Ludwig Wittgenstein minangka filsuf ingkang miyos wonten ing [[Austria]] ingkang lajeng nglajengaken studinipun wonten ing [[Inggris]]. Karya wiwitanipun, [[Tractatus-Logico-Philosophicus]] kagungan pangaruhprabawa ingkang ageng sanget wonten ing gerakan [[Lingkaran Wina]], utaminipun [[Ruldof Carnap]] lan [[Moritz Schick]].
 
Piyambakipun minangka satunggaling murid [[Bertrand Russell]], salah satunggaling [[filsuf]] [[Inggris]] ingkang kawéntar ing [[Universitas Cambridge]], ingkang kagungan pangaruhprabawa ageng sanget wonten ing pandangan ing ngajeng. Wittgenstein mulang wonten ing [[Trinity College, Cambridge]] lan dumugi pungkasaning gesang dumunung wonten ing kutha punika.
 
== Asal Usul ==
 
== Paham ==
Wittgenstein inggih punika panulis ''[[Tractatus Logico-Philosophicus]]'' ingkang minangka sumber inspirasi kaum [[logis-positivis]] wonten ing bab analisis antawising pernyataan ingkang kagungan makna kaliyan pernyataan ingkang boten kagungan makna. Piyambakipun ngandharaken punika lumantar teori pemaknaan ingkang dipunkenal minangka ''teori gambar''. Wonten ing karya salajengipun, ''Philosphical Investigations'', piyambakipun ngoreksi pamanggih wiwitanipun wonten ing bab ''Tractatus'' lan langkung nengenaken pendekatan holistik-praktis wonten ing pendekatan tumrap perkawis basa. Pamanggih punika mangaruhi para [[filsuf]] ingkang nganut [[paham]] ''ordinary language philosophy'', kados déné [[Gilbert Ryle]]. <ref>http://www.philosophypages.com/ph/witt.htm</ref>
 
== Karya ==
{{reflist}}
 
{{DEFAULTSORT:Wittgenstein, Ludwig}}
{{lifetime|1889|1951|}}
 
{{DEFAULTSORT:Wittgenstein, Ludwig}}
[[Kategori:Filsuf Austria]]
[[Kategori:Tokoh Austria]]
352.737

besutan