Ènzim: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
Perkara sing gegandhèngan karo enzim disinaoni ing '''enzimologi'''. Ing donya pendhidhikan dhuwur, [[enzimologi]] ora disinaoni dhéwé minangka sajurusan dhéwé nanging sagunggungan program studi maringaké mata kuliah iki. [[Enzimologi]] utamané disinaoni ing [[kadhokteran]], [[èlmu pangan]], tèknologi pangolahan pangan, lan cawang-cawang èlmu [[tetanèn]].
 
Kerja enzim dipangaruhidiprabawai déning sapérangan faktor, utamané ya iku [[substrat]], [[suhu]], [[kaasaman]], [[kofaktor]] lan [[inhibitor]]. Saben enzim merlokaké suhu lan [[pH]] (tingkat kaasaman) optimum kang béda-béda amarga enzim iku [[protèin]], kang bisa ngalami owah-owahan wangun yèn suhu lan kaasamané owah. Ing sanjabaning suhu utawa pH sing selaras, enzim ora bisa kerja sacara [[optimal]] utawa strukturé bakal ngalami karusakan. Iki bakal njalari enzim kèlangan fungsiné babar pisan. Kerja enzim uga dipangaruhidiprabawai déning kofaktor lan inhibitor.
 
Saiki, enzim iku senyawa sing umum dipigunaaké ing prosès [[prodhuksi]]. Enzim kang dipigunaaké umumé asalé saka enzim sing diisolasi saka [[bakteri]]. Panggunaan enzim ing prosès prodhuksi bisa ningkataké èfisiènsi sing bakal ningkataké cacahing prodhuksi.
352.737

besutan