James Franck: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
Sadangunipun [[Perang Dunia I]], Franck dipuntugasi wonten ing [[Freikorps]]. Sasampunipun [[PD I]] pungkasan, Franck dados pandéga wonten ing Divisi Fisika wonten ing [[Institut Kaiser Wilhelm]] kanggé [[Kimia fisika|Kimia Fisika]] ing laladan [[Berlin-Dahlem]]. Satunggal taun candhakipun, taun [[1920]], Frank pindhah dhateng [[Universitas Göttingen]] saperlu dados [[Profesor]] [[Fisika eksperimental|Fisika Eksperimental]] lan Direktur Institut Fisika Eksperimental ingkang angka kalih.<ref>http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/James_Franck.html</ref>
 
Nalika taun [[1925]], Franck pikantuk Hadhiah Nobel Fisika, ingkang dipuntampi sesarengan kaliyan Hertz, kanggé pakaryanipun wonten ing bidang [[fisika kuantum]]. [[Mekanika kuantum]] inggih punika teori fisika fundamental ingkang nambahi jembar, ngleresaken lan manunggalaken [[mekanika Newton]] lan [[elktromagentisme Maxwell]], wonten ing tingkat atom lan subatom. Franck lan Hertz ngamati gerakan elektron bebas wonten ing manéka jinis gas lan pangaruhprabawa ingkang wonten ing elektron punika wonten ing fungsi atom.
 
[[Gambar:Franck,James Autogramm 1952..jpg|thumb|left|James Franck, Chicago 1952]]
352.737

besutan