Monumèn Basa Afrikaans: Béda antara owahan

c
→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
'''Monumèn Basa Afrikaans''' ([[basa Afrikaans]]: ''Afrikaanse Taalmonument'') iku mbokmanawa siji-sijining monumen ing donya sing digawé kanggo ngangenangaké sawijining [[basa]]. Monumen iki papané ana sadhuwuring wukir ndhuwuré Sekolah Guru ing [[Paarl]], [[Western Cape Province]], [[Republik Afrika Kidul]]. Monumèn iki bubar digawé ing taun [[1975]], lan ngangenang satus taun enggoné basa Afrikaans diakoni dadi basa sing séjé saka [[basa Walanda]].
 
Monumèn iki bagéyané séjé-séjé sing tumpang-tindhih awujud [[konkaf]] lan [[konveks]], sing nglambangaké basa-basa lan budaya sing tau mènèhi pangaruhprabawa ing basa Afrikaans saliyané pakembangan pulitik ing Afrika Kidul dhéwé.
 
* Kulon padhang - asal-usul [[Éropah]] basa ini
* Afrika magis - pangaruhprabawa-pangaruhprabawa [[Afrika]]
* Kreteg - kreteg antara Éropah lan Afrika
* Afrikaans - basa Afrikaans dhéwé
* [[Republik]] - diproklamasèkaké ing taun [[1961]]
* PangaruhPrabawa budaya lan [[basa Melayu]]
 
Ing sawijining prasasti gedhé ing gapura, ana rong kutipan saka pujangga wigati basa Afrikaans:
352.737

besutan