Gerty Cori: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎Pagesangan Awal: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB
(→‎Pranala Njaba: éjaan using AWB)
c (→‎Pagesangan Awal: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
== Pagesangan Awal ==
dr. Cori lair nalika tanggal [[15]] [[Agustus]] [[1896]] wonten ing [[Praha]], ingkang wekdal punika minangka bagéyan saking [[Kekaisaran]] [[Austria]]-[[Hungaria]]. Piyambakipun minangka ingkang palng sepuh saking 3 putri Martha lan Otto Radnitz, manajer [[pabrik gula]]. Kulawarga punika [[Yahudi]] lan piyambakipun dipundhidhik déning guru privat.<ref name="internet 3">[http://www.nlm.nih.gov/changingthefaceofmedicine/physicians/biography_69.html]</ref>
Nalika yuswanipun 16 taun lan dipunpangaruhidipunprabawai déning pakdhénipun, ingkang minangka [[profesor]] [[kedhokteran anak]] wonten ing [[Universitas Praha]], Cori milih sinau [[kedhokteran]]. Piyambakipun lulus kanthi gelar dhokter nalika taun [[1920]].
 
Nalika piyambakipun nempuh pendidikan ing [[Fakultas Kedhokteran]], piyambakipun kapanggih kaliyan [[Carl F. Cori]], kanca [[sekolah]]ipun. Kekalihipun sami-sami ngalami kathah kegiyatan njawi lan kagungan minat wonten ing panalitén [[laboratorium]]. Lajeng kekalihipun palakrama nalika tanggal [[5]] [[Agustus]] [[1920]], lan pikantuk kedudukan ing [[Universitas Wina]]. Lajeng milih ngrembakaken karier wonten ing babagan panalitén kedhokteran tinimbang praktik dhokter.
 
Nalika taun [[1922]], kekalihipun sami [[emigrasi]] ing [[Amerika Serikat]] saperlu gabung kaliyan staf ing [[Buffalo's New York Institute of Malignant Diseases]]. Piyambakipun dados asisten [[patologi]] lan piyambakipun dipuntunjuk minangka asisten [[biokimia]]. Kelalihipun dados warga nagara [[Amerika Serikat]] nalika taun [[1928]] lan wonten ing taun [[1936]], kekalihipun sapun kagungan putra tunggal, Carl Thomas. Sadangunipun wonten ing [[Buffalo]], kekalihipun sami konsentrasi wonten ing "penyerapan" [[gula]] saking [[usus]] lan pangaruhprabawa [[epinefrin]] [[insulin]] wonten ing [[karbohidrat]] ingkang dipunserap lan utawi pembentukan lan degradasi [[gliserin]].<ref name="internet 4">[http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/cori.html]</ref>
 
== Taun-taun pungkasan ==
352.737

besutan