Antiglobalisasi: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
gerakan -> obahan using AWB
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|id}} using AWB (10903))
c (gerakan -> obahan using AWB)
'''Antiglobalisasi''' iku sawijining istilah sing umum dipigunaaké kanggo maparaké sikap politis wong-wong lan klompok sing nentang [[Pakta perdagangan|prajanjian dagang]] global lan lembaga-lembaga sing ngatur perdagangan antarnegara contoné Organisasi Perdagangan Dunia ([[WTO]]).
 
"Antiglobalisasi" dianggep déning sebagéyan wong minangka [[gerakanobahan sosial]], samuntara liyané nganggep minangka istilah umum sing nyakup sapérangan gerakanobahan sosial sing béda-béda. Apa waé maksudé, para pangikut dimanunggalaké ing perlawanan marang ékonomi lan sistem perdagangan global saiki, sing miturut wong-wong mau ngikis [[lingkungan urip]], [[Hak buruh|hak-hak buruh]], [[kadhaulatan nasional]], [[donya katelu]], lan akèh panyebab-panyebab liyané.
 
Nanging, wong-wong sing dicap "antiglobalisasi" asring nulak istilah iku, lan luwih seneng nyebut awake dhéwé minangka [[GerakanObahan Kaadilan Global]], [[GerakanObahan Saka Kabèh GerakanObahan]] utawa sapérangan istilah liyané.
 
== Pranala njaba ==
[[Kategori:Idéologi]]
[[Kategori:Anti-globalisasi| ]]
 
 
 
[[zh:反全球化运动#反全球化]]
348.872

besutan